Wie werkt er in de praktijk?Anse

Hallo, mijn naam is Anse. Ik ben altijd al heel erg gefascineerd geweest in het ‘waarom’ van gedachten, gedragingen en gevoelens van mensen. Vanzelfsprekend vloeiden daaruit mijn opleidingen in de psychologie verder. Ik behaalde mijn professionele bachelor in de toegepaste psychologie (Lessius Antwerpen) en mijn master in de klinische kinder- en jeugdpsychologie (KU Leuven). Ik koos de optie kinderen en adolescenten omdat ik zeer graag werk met kinderen. Ik heb ook verschillende jaren studiebegeleiding gegeven aan kinderen, adolescenten en jongvolwassenen die leermoeilijkheden hadden. Deze waren vaak gecombineerd met een emotionele factor. Hierdoor werd mijn passie om te werken met kinderen alleen nog maar sterker. Na het werken bij verscheidene groepspraktijken, richtte ik in 2015 mijn eigen praktijk De Levensboom op. Ik werk hier met kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar oud. Daarnaast coach ik jongvolwassenen tot 30 jaar.

Ik heb een bijkomende jaaropleiding specialisatie in de kindertherapie gevolgd. Daarnaast volg ik ook regelmatig studiedagen en vormingen (belevingsonderzoek, zandspeltherapie,...). Momenteel volg ik de 4-jarige opleiding tot psychodynamisch kinderpsychotherapeut aan de KU Leuven (2016-2020).

Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP), de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie (VVPT). Ik ben erkend door de psychologencommissie (701114759). Tevens ben ik ook werkzaam als praktijkassistent aan de Faculteit Psychologie van de KU Leuven.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrienden en familie. Ik vertoef graag in de natuur, ben een hele grote dierenvriend en doe graag culturele activiteiten. Af en toe mag er ook een spannend avontuur bij! Verder ben ik een creatieve en bezige bij, maar ik kan ook ontspannen van een gezellig avondje bioscoop.

Ik werk wekelijks in de praktijk op doorgaans woensdag en donderdag.Katrien

Hallo, mijn naam is Katrien Peters (°1978), ik ben moeder van 2 kinderen (8 en 10j), en werkte als leerkracht zowel in lager en secundair, als buitengewoon onderwijs. Na een aantal jaren in de privésector te werken, besloot ik mij te gaan herscholen en terug te gaan naar mijn "roots". Althans de 'zorg' voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen.

Na een postgraduaat ASS (UCLL), Integratieve kinder- en jongerentherapie (EA Antwerpen) en opleiding tot Voice Dialogue Facilitator I en II (VDI Tienen) startte ik als kinder- en jongerencoach/therapeute een eigen praktijk. De huidige opleidingen en bijscholingen die ik volg, zijn specifiek gericht naar ‘trauma’ en ‘positief ouderschap’.

Ik begeleid kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar bij praktijk De Levensboom, maar ook ouders. Ik begeleid ook jongvolwassenen tot 30 jaar in de praktijk. Daarnaast geef ik Rots & Watertrainingen, sociale vaardigheidstrainingen en faalangsttrainingen. Tevens werk ik als freelance opleider voor Vormingsplus Limburg en Vonk & Visie, gericht naar volwassenen.

Ik werk wekelijks in de praktijk op maandag.