Anse Frederickx

Hoi! Mijn naam is Anse. Ik ben altijd al heel erg gefascineerd geweest in het ‘waarom’ van gedachten, gedragingen en gevoelens van mensen. Vanzelfsprekend vloeiden daaruit mijn opleidingen in de psychologie verder. Ik behaalde mijn professionele bachelor in de toegepaste psychologie (Lessius Antwerpen) en mijn master in de klinische kinder- en jeugdpsychologie (KU Leuven). Ik koos de optie kinderen en adolescenten omdat ik zeer graag werk met kinderen. Ik heb ook verschillende jaren studiebegeleiding gegeven aan kinderen, adolescenten en jongvolwassenen die leermoeilijkheden hadden. Deze waren vaak gecombineerd met een emotionele factor. Hierdoor werd mijn passie om te werken met kinderen alleen nog maar sterker. Na het werken bij verscheidene groepspraktijken, richtte ik in 2015 mijn eigen praktijk De Levensboom op. Ik werk hier met kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar oud. Ik heb ook een aantal jaren gewerkt als praktijkassistent aan de faculteit Psychologie van de KU Leuven.

Ik heb een bijkomende jaaropleiding specialisatie in de kindertherapie gevolgd. Daarnaast volg ik ook regelmatig studiedagen en vormingen (belevingsonderzoek, zandspeltherapie,...). Ik volgde de 4-jarige opleiding tot psychodynamisch kinderpsychotherapeut aan de KU Leuven (2016-2020), in juni 2020 behaalde ik hierin mijn getuigschrift. Indien je meer informatie wenst over hoe psychodynamische kinderpsychotherapie werkt, verwijs ik graag door naar volgende link: Hoe werkt psychodynamische kinderpsychotherapie?   

In 2023 volgde ik het jaartraject 'Afgestemd opvoeden' bij de Onderstroom.  Daarnaast volgde ik de basiscursus 'Griefelen' in Nederland en nam ik deel aan een training rond 'Lichaamsgericht traumawerk met kinderen - The Resilience Roadmap for Kids & Teens' georganiseerd door de Onderstroom, gegeven door Maggie Kline.

Mijn grote droom is om een kleinschalige zorgboerderij op te starten, waarbij mens en dier in het therapeutisch proces verbonden worden. Een eerste stap hierin is het opleiden van mijn hond Boris tot therapiehond.

Daarnaast ben ik de trotse mama van een geweldig zoontje! Ik vertoef graag in de natuur, bij familie en vrienden. Ik kan genieten van culturele uitstapjes en gezellige filmavondjes. Verder ben ik vaak creatief de wereld aan het ontdekken. Mijn favoriete kinderboek is Eefje Donkerblauw, misschien onbewust de reden geworden waarom ik zo'n fan ben van de kleur blauw :).