Welkom bij praktijk De Levensboom!
Hieronder vinden jullie een woordje uitleg rond onze visie over een psychologisch/psychotherapeutisch begeleidingstraject en wie wij zijn.

Visie

De wens van ouders is dat hun kinderen hun talenten ten volle kunnen ontwikkelen, ontplooien en zich kunnen ontpoppen tot gelukkige peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, jongvolwassenen ... Soms kan het zijn dat deze ontwikkeling niet vanzelfsprekend verloopt. Hetzij door een externe gebeurtenis, hetzij door een innerlijk conflict/deficit. Deze kunnen voor de nodige uitdagingen zorgen en maken dat onze innerlijke belevingswereld uit balans is.

Als kinderpsychologe en psychodynamische kinderpsychotherapeut wil ik samen met jullie, jullie levenspad een stuk mee bewandelen. We gaan op zoek naar de betekenis van de symptomen die jullie kind vertoont. We proberen te begrijpen vanwaar deze komen: wat hindert een optimale ontwikkeling van dit kind? Dan gaan we samen op zoek naar hoe we weer meer evenwicht kunnen brengen zodat het kind zich verder zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Dit alles vraagt van ons als therapeut en jullie als ouders en kind om samen als één team op pad te gaan. Hiervoor ga ik met jullie een inspanningsverbintenis aan. Centraal in mijn aanpak staat dan ook het in dialoog treden met elkaar. Het samen ontrafelen van de problemen en zoeken naar mogelijkheden om terug tot innerlijk evenwicht te komen, leidt volgens mij tot de beste uitkomst. Dit door de combinatie van mijn expertise en jullie ervaringsdeskundigheid!

Anse

De Levensboom x Via Columbus

Groepspraktijk Groepspraktijk De Levensboom te Rillaar en Via Columbus te Waanrode werken al jaren samen. In 2015 kruisten onze wegen elkaar, een ontmoeting die tot mooie samenwerkingen heeft geleid. Ontmoet het team van beide praktijken, ieder met haar eigen expertise, aanvullend op elkaar!


Anse Frederickx

Klinisch kinder- en jeugdpsychologe/psychodynamisch kinderpsychotherapeut. 
Oprichtster van praktijk De Levensboom
Wil je meer te weten komen over Anse? Klik dan hier!

dr. Evelyne Van reet

Kinder- en jeugdpsychiater
Werkzaam bij De Levensboom te Rillaar en Via Columbus te Waanrode Kinder- en jeugdpsychiater.Wil je meer te weten komen over Evelyne? Klik dan hier!

Sophie Andries

Kindercoach
Werkzaam bij De Levensboom te Rillaar en Via Columbus te Waanrode Kinder- en jeugdpsychiater. Wil je meer te weten komen over Sophie? Klik dan hier!

Katrien Peters

Kinder- en jongerentherapeut en oprichtster van praktijk Via Columbus. 
Werkzaam bij De Levensboom te Rillaar als administratief medewerker.
Wil je meer te weten komen over Katrien? Klik dan hier!

Melissa Marechal

Kindercoach
Werkzaam bij De Levensboom en Via Columbus als kindercoach. Wil je meer weten over Melissa? Klik dan hier!

Sofie Verhoeven

Kinder- en jeugdpsychologe / erkende opleiding,specialisatie tot psychodiagnosticus. Werkzaam bij De Levensboom en Via Columbus. Wil je meer te weten komen over Sofie? Klik dan hier!


Hanne Verdeyen

Kindercoach
Werkzaam bij praktijk Via Columbus.
Wil je meer te weten komen over Hanne? Klik dan hier! 

Nele Op de Beeck

Werkzaam bij praktijk Via Columbus.
Wil je meer te weten komen over Nele? Klik dan hier! 

Sarah Desaever

Werkzaam bij praktijk Via Columbus.
Wil je meer te weten komen over Sarah? Klik dan hier! 

Lynn Lemmens

Werkzaam bij praktijk Via Columbus.
Wil je meer te weten komen over Lynn? Klik dan hier! 

Samenwerking met 

Praktijk Kolibrie

Wij werken samen met praktijk Kolibrie voor sommige trajecten rond ouderbegeleiding.

"Opvoeden is een van de meest uitdagende taken die we als ouders hebben. Soms kunnen we geconfronteerd worden met moeilijke situaties waar we niet altijd weten hoe we het beste kunnen handelen. Of het nu gaat over communicatietechnieken, grenzen stellen, omgaan met gedragsproblemen, extra ondersteuningsnoden,...."

Verder verwijzen wij door voor burn-out coaching naar Joke!

"Met dit medisch onderbouwd gestructureerd traject krijg je de ondersteuning en tools die je nodig hebt om te herstellen en weer in balans te komen."