Welkom bij praktijk De Levensboom!
Hieronder vinden jullie een woordje uitleg rond onze visie over een psychologisch/psychotherapeutisch begeleidingstraject en wie wij zijn.

Visie

De wens van ouders is dat hun kinderen hun talenten ten volle kunnen ontwikkelen, ontplooien en zich kunnen ontpoppen tot gelukkige peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, jongvolwassenen ... Soms kan het zijn dat deze ontwikkeling niet vanzelfsprekend verloopt. Hetzij door een externe gebeurtenis, hetzij door een innerlijk conflict/deficit. Deze kunnen voor de nodige uitdagingen zorgen en maken dat onze innerlijke belevingswereld uit balans is.

Als kinderpsychologe en psychodynamische kinderpsychotherapeut wil ik samen met jullie, jullie levenspad een stuk mee bewandelen. We gaan op zoek naar de betekenis van de symptomen die jullie kind vertoont. We proberen te begrijpen vanwaar deze komen: wat hindert een optimale ontwikkeling van dit kind? Dan gaan we samen op zoek naar hoe we weer meer evenwicht kunnen brengen zodat het kind zich verder zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Dit alles vraagt van ons als therapeut en jullie als ouders en kind om samen als één team op pad te gaan. Hiervoor ga ik met jullie een inspanningsverbintenis aan. Centraal in mijn aanpak staat dan ook het in dialoog treden met elkaar. Het samen ontrafelen van de problemen en zoeken naar mogelijkheden om terug tot innerlijk evenwicht te komen, leidt volgens mij tot de beste uitkomst. Dit door de combinatie van mijn expertise en jullie ervaringsdeskundigheid!

Anse

De Levensboom x Via Columbus

Groepspraktijk Groepspraktijk De Levensboom te Rillaar en Via Columbus te Waanrode werken al jaren samen. In 2015 kruisten onze wegen elkaar, een ontmoeting die tot mooie samenwerkingen heeft geleid. Ontmoet het team van beide praktijken, ieder met haar eigen expertise, aanvullend op elkaar!


Het team bij De Levensboom:

Je kan de therapeut ontmoeten door verder door te klikken op de afbeeldingen ...

Anse Frederickx

Werkzaam bij De Levensboom te Rillaar
Kinder- en jeugdpsychologe/ psychodynamisch kinderpsychotherapeut

Sofie Verhoeven

Werkzaam bij De Levensboom en Via Columbus
Kinder- en jeugdpsychologe / erkende opleiding,specialisatie tot psychodiagnosticus.

dr. Evelyne Van Reet

Werkzaam bij De Levensboom te Rillaar en Via Columbus te WaanrodeKinder- en jeugdpsychiater

Katrien Peters : Oprichtster van praktijk Via Columbus

Werkzaam bij De Levensboom te Rillaar als administratief medewerker  
Kinder- en jongerentherapeute en auticoach bij Via Columbus te Waanrode

Melissa Marechal

Werkzaam bij De Levensboom en Via Columbus als kindercoach. Wil je meer weten over Melissa? Klik dan hier!

De teamleden die je naast Katrien Peters kan terugvinden bij  Via Columbus:

Hanne Verdeyen

Binnen Via Columbus richt ik me voornamelijk op moeilijkheden rond faalangst, weerbaarheid, angsten, zelfvertrouwen en omgaan met gevoelens. Daarnaast komen auticoaching en studiecoaching (leerbegeleiding en bijles) tevens ook in aanmerking, evenals Brainspotting (traumatherapie). Ik richt me vooral op kinderen en jongeren tussen 6 en 17 jaar.

Nele Op de Beeck

Binnen Via Columbus richt ik me voornamelijk op moeilijkheden rond faalangst, weerbaarheid, angsten, zelfvertrouwen en omgaan met gevoelens. Daarnaast komen auticoaching en studiecoaching (leerbegeleiding en bijles) tevens ook in aanmerking, evenals Brainspotting (traumatherapie). Ik richt me vooral op kinderen en jongeren tussen 6 en 17 jaar.

Sarah Desaever

Binnen Via Columbus richt zij zich vooral op kinderen met faalangst, hoogsensitiviteit, rouwverlies, moeilijk gevoelens kunnen uiten, ASS/autisme, weerbaarheid en scheidingen.

               Lynn Lemmens
                 Binnen Via Columbus wil ik voor ouders en kinderen een luisterend oor zijn, een plaats waar een kind tot rust kan komen en                                      waar we samen op weg kunnen gaan om je kind te versterken als persoon in de wereld.

Samen verbinden!