dr. Evelyne Van Reet

Na een uitdagend, maar vooral boeiend en verrijkend traject ben ik recent (juli 2022) afgestudeerd als kinder- en jeugdpsychiater aan de Katholieke Universiteit Leuven. Tijdens mijn assistentschap heb ik de kans gekregen om me te verdiepen in verschillende takken binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie; van liaisonpsychiatrie en ambulant diagnostisch werk, over dagbehandeling en een eetstoornisafdeling, tot residentieel therapeutisch aan de slag gaan met kinderen en jongeren.
Op elke stageplek heb ik een ontzettend mooie en leerrijke tijd gehad, maar werd het steeds duidelijker dat mijn hart ligt bij het ambulant diagnostisch en therapeutisch werk. Hulp kunnen bieden aan kinderen, jongeren en hun ouders op een laagdrempelige en toegankelijke manier spreekt mij ontzettend aan. Verder ben ik in 2020 gestart aan de opleiding tot systeemtherapeut binnen de Vrije Universiteit Brussel (Rapunzel vzw) om mijn therapeutische vaardigheden verder bij te schaven en nog meer handvaten te krijgen in het werken met gezinnen.
Als persoon zou ik mezelf omschrijven als gedreven, enthousiast en leergierig. Verder ben ik een echt familiemens en een levensgenieter. Recent (september 2022) werd ik mama van een dochtertje en begrijp ik des te meer hoe een kind je blik op de wereld verandert.
Binnen ViaColumbus en De Levensboom kunnen jullie bij mij terecht voor kinderpsychiatrisch diagnostisch onderzoek, opvolging van psychofarmaca en (systeem)therapie. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten!