Melissa Marechal

Samen met ouders wil ik kinderen terug laten glinsteren en groeien tot ze zich helemaal vrij voelen zoals een vogel. Vrij om hun eigen vleugels uit te slaan, zichzelf te tonen wie ze echt zijn en om de wereld te ontdekken zonder zorgen. Hun laten stralen in hun eigen krachten!

Hoi, ik ben Melissa!

Tijdens mijn bacheloropleiding Sociale Readaptatiewetenschappen (UCLL Leuven) leerde ik kinderen, jongeren en hun ouders begeleiden met een hulpvraag. Met kinderen bezig zijn was en is nog steeds mijn grootste passie. Ik gaf volleyballes aan kinderen, ik hielp mee aan kampjes voor kinderen in een kwetsbare situatie en ik deed vakantiewerk in de kinderopvang. Tijdens mijn bachelorproef specialiseerde ik mij in methodieken die je kan inzetten bij kinderen rond het thema overprikkeling. Ik leerde verschillende methodieken kennen zoals: yoga, meditatie, massages, ademhalingsoefeningen,... Ik was vastberaden om mij nog meer te specialiseren in deze methodieken.

Je zal me leren kennen als een gedreven jongedame, die graag eens een avontuur aangaat. Ik hou ervan om nieuwe plaatsen en culturen te ontdekken. De natuur is voor mij een plaats waar ik helemaal tot rust kan komen. Daarnaast maak ik ook graag tijd om met vrienden en familie af te spreken. Ook mijn creatief kantje krijgt voldoende ruimte. Dit probeer ik ook in te zetten tijdens mijn gesprekken met kinderen en jongeren. Creativiteit helpt hen om woorden te geven aan datgene wat ze vanbinnen ervaren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van spel, tekenen, knutselen, verhalen, massages,... Elke begeleiding is anders, want ook elk kind is anders. Ik stem de begeleiding graag af op de interesses, noden en wensen van het kind.

Gevolgde opleidingen:

  • Bachelor Sociale Readaptatiewetenschappen (UCLL Leuven)
  • Opleiding ontspanningscoach (Kinderprof, Nederland)
  • 3-daagse groeimindset bij kinderen ('t Zonnekind)
  • Trainer schateiland expeditie (Glundercompany)
  • Faalangst specialist ('t Zonnekind)
  • Happy kids massage (bijna afgerond)